Çöven Ekmeği

2

Amasra’nın ve Bartın’ın yöresel ekmeğidir. Kepekli ekmeklere nazaran daha güzel tadı vardır. Taze kalma süresi normak ekmeklere nazaran 2-3 gün daha fazladır.En büyük özelliği 150 derecelik fırında çöven kabında pişmesidir…

Amasra’ya geldiyseniz kesinlikle tadmanızı tavsiye ederim. Çöven ekmeğini Amasra’daki ekmek fırınlarda bulabilirsiniz…

14 Nisan 2019 |

2 üzerinde düşündüm “Çöven Ekmeği

  1. beyhude Efendi dedi ki:

    çok güzel bir ekmek,ben çok beğendim ilk defa tatdım,osmaniyeden geldim amasranın denizi için insanları çok hoş dostluk ve sevgi saygı şehiri ,ben beğendim

  2. CELAL MAHİR ÇINAR dedi ki:

    Biz de Kastamonu’dan geldik.Çakraz’da bir markette görüp aldık.Çok beğendik,gerçekten doyurucu ve lezzetli.3-4 gün sonra bile yeniyor.Dönüşte de fazlaca almayı düşünüyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTürkçe