Levrek Fileto Tarifi

0
Tavada Amasra usulü levrek fileto tarifi için malzemeler

• 200 g levrek fileto
• 1 adet soğan
• 3 dal frenk soğanı
• 1 çay kaşığı kekik tohumu
• 2 dilim limon
• 1 çay kaşığı zerdeçal
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4-5 adet kiraz domates
• Bir tutam tuz

Tavada levrek fileto Nasıl Yapılır
  • Kapaklı bir tavanın dibine ince doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine filetoları yerleştirin. Domatesleri de ikiye kesip filetoların kenarlarına dizin.
  • Ayrı bir kasede kekik tohumunu, tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tavanın içindeki malzemelerin üzerine dökün. En son dilimlenmiş limonları filetoların üzerine yerleştirin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, ince kıyılmış frenk soğanı serpip hemen servis yapın.

Fotoğraf: baliktarifi.com

27 Aralık 2018 |

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir