Yumurtalı Ispıt
Yumurtalı Ispıt işletmesi km uzaklıktadır. Harita uygulamalarıyla ulaşmak için koordinatlarını doğrudan kullanabiliriniz.
Yorum puanı :
1 yorum
Yöresel Yemekler 'te listelendi.
Açıklamalar
Amasra – Bartın Yöresel Yemeği Yumurtalı Ispıt
MALZEMELER VE ÖLÇÜLERİ (6 KİŞİLİK) : 1 kg. ısbut, 100 gr. margarin, 3–4 adet
Yumurta, 2 baş soğan, 50 gr. kıyma veya pastırma, yeterince tuz ve karabiber.
HAZIRLANIŞ VE SUNUM: Isbutlar iyice yıkanır, atık kısımları kesilip ayıklandıktan sonra 2 cm. uzunluğunda olabilecek şekilde doğranır. Tencereye konulan ısbutların üzerini örtecek kadar su konularak ateşte pişirilir. Haşlanan ısbutlar ılıyınca avuç içinde sıkılarak başka bir kaba alınır. Ayrı bir tencerede de yağ eritilerek önce doğranan soğanlar kızarıncaya kadar birlikte kavrulur. Bu kez diğer kaptaki ısbutlar soğan veya kıyma tenceresine konularak birkaç dakika daha kavrulduktan sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır.